Parc deltaic/rezervatie urbana in Lacul Vacaresti

7 iun.

Dragii mei,

Pentru ca am promis ca vom face un parc in Lacul Vacaresti, va sunt datoare cu mai multe detalii pe acest subiect.

Cred ca multi dintre voi ati aflat deja ca sunt candidata PDL pentru postul de Consilier General la Primaria Capitalei.
Mai jos puteti vedea proiectul castigator la concursul organizat de PDL in aprilie 2012 pentru cetatenii Capitalei.

http://www.pdlbucuresti.ro/lobby-pentru-un-parc-in-lacul-vacaresti/

Si aici puteti viziona si spotul publicitar despre Lacul Vacaresti promovat (mai ales la metrou) pentru campania PDL 2012 din Bucuresti.

Dupa cum va spuneam, Parcul Vacaresti apartine de Ministerul Mediului prin Ministerul de Finante. Prin urmare, m-am bucurat sa vad declaratia doamnei ministru Rovana Plumb de pe 4 iunie. Domina sa exprima pozitia Ministerului Mediului in aceasta situatie. In esenta, dna ministru doreste sa declare zona rezervatie urbana/arie naturala protejata.

http://www.mediafax.ro/social/rovana-plumb-daca-lacul-vacaresti-devine-arie-protejata-proprietarii-de-terenuri-vor-fi-compensati-9709410

http://www.gandul.info/reportaj/video-rovana-plumb-si-capcanele-ascunse-ale-deltei-vacaresti-bai-asta-e-lac-ce-teren-vrei-ma-trai-te-ar-dumnezeu-am-eu-fata-de-peste-eu-unde-am-crescut-sub-apa-9709910

A urmat pe 6 iunie si replica dnei Sulfina Barbu, Ministra a Mediului in perioada 2004-2007 si actuala candidata PDL la Primaria sectorului 4.

http://www.gandul.info/news/delta-din-bucuresti-sulfina-barbu-ii-cere-rovanei-plumb-sa-finalizeze-litigiul-in-instanta-legat-de-zona-vacaresti-9713650

In esenta, dna Sulfina Barbu sustine ca a trecut destul timp de cand australianul (caruia i-a fost concesionat terenul) nu si-a platit redeventele catre stat si este momentul ca Ministerul Mediului sa anuleze contractul cu acesta.

De asemenea, din discutiile pe care le-am purtat cu dna Sulfina Barbu, pot sa va spun ca zona Lacului Vacaresti are un PUZ deja aprobat. Nu este prevazut a se construi nimic in interiorul digului (190 de hectare). Constructiile prevazute in acest PUZ sunt un parc IT- in afara digului Vacaresti, intre blocurile de 22-26 de etaje (¿) Asmita si mall-ul Sun Plaza, chiar pe Calea Vacaresti. Referitor la proprietari, inteleg ca zona prevazuta pentru retrocedari este chiar latura cu Rin Hotel (capatul Soselei Oltenitei). Acolo se afla o únitate militara dezafectata si, inteleg ca la acea únitate militara se vor vor mai face puneri in posesie.

Prin faptul ca proiectul meu se numeste lobby, as vrea sa intelegeti ca este un mod de a face lucrurile, in care lucram cu toate autoritatile implicate.

Sper ca in continuare sa am o colaborare eficienta cu dna Ministru Rovana Plumb, astfel incat cetatenii Capitalei sa poata beneficia de acest parc deltaic/rezervatie urbana.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: